Wiep Mulder

Wiep Mulder, osteopaat D.O.-MRO en is gevestigd aan het Kruiswater, nummer 13 in Sneek.

Wiep Mulder werkt al meer dan 25 jaar in de gezondheidszorg, aanvankelijk als fysio- en manueel therapeut. In haar praktijk kwam ze regelmatig patiënten tegen met onbegrepen klachten, die in sommige gevallen al jaren duurden. De doelgroep liet haar niet los, evenmin de vraag hoe de mens functioneert in zijn totaliteit. Vanaf 2004 houdt ze zich full time bezig met Osteopathie.

Een groot inspirator van Wiep Mulder is dr. Andrew Tayler Still (1828-1917), de grondlegger van de Osteopathie. Deze fysicus en chirurg ontwikkelde in de negentiende eeuw drie behandelprincipes binnen de Osteopathie:

  • het lichaam is een eenheid
  • de lichamelijke functie geeft het lichaam structuur en andersom
  • de mens heeft het vermogen zich te herstellen

Mulder maakt in haar behandelingen gebruik van mechanische- en biodynamische technieken via haar handen.

Lees meer over Wiep Mulder

"Ik kreeg in de jaren negentig vaak gezonde vrouwen in mijn praktijk die na een bevalling fysiek niet herstelden. Dat fascineerde me. Als fysiotherapeut/manueel therapeut kijk je naar het bewegingsapparaat. Ik wist dat ik de vrouwen pas echt kon helpen als ik kennis had van de binnenkant: van de organen in de buik, het hoofd en het ruggenmerg. Het vormde de aanleiding voor de studie Osteopathie."

"Om goed in je vak te worden maak je een hele ontwikkeling door. Ik leer nog iedere dag van mijn patiënten en heb diep respect gekregen voor de natuur. Het is heel bijzonder te voelen hoe alles in het lichaam beweegt, hoe hij communiceert en met behulp van Osteopathie weer beter kan functioneren."
Met haar handen voelt Wiep Mulder hoe een verstoorde dynamiek van structuur, vloeistof en energie zich herstelt. "De cliënt voelt die veranderingen ook, maar op een ander niveau. Bijvoorbeeld fysiek door onverwachte bewegingen in het lijf te voelen of geestelijk door plotseling de moed te hebben een belangrijke beslissing te nemen."

De talrijke studies die Mulder volgde, gaven haar de nodige medische kaders. "Die medische achtergrond heb je heel hard nodig, tegelijkertijd moet je ervoor oppassen dat het je niet afleidt. Voor je het weet zit die bagage je als vaststaande behandelingsprocedure in de weg.
Loslaten is het sleutelwoord voor Mulder: "dat je je ook af durft te stemmen op de cliënt als uniek mens. Pas dan krijgt het organisme alle ruimte zijn eigen weg te vinden tot herstel."

 

Opleidingen Wiep Mulder


Reguliere geneeswijze

1989 Academie voor Fysiotherapie te Leeuwarden

1993 Manuele Therapie opleiding Utrecht

 

Complementaire geneeswijze

2003 Academie voor osteopathie te Amsterdam: www.college-sutherland.nl

2007 Gestart met Biodynamische Osteopathie: www.biodo.com

 

Wiep Mulder schoolt zich nu voortdurend bij via cursussen en congressen.